Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia 2017 (15:05)

    Makaron ze szpinakiem i kurczakiem

Składniki: • opakowanie makaronu świderki • paczka mrożonego szpinaku drobno mielonego • 10 dag sera pleśniowego lazur • 150 ml śmietany 18% • pierś kurczaka • olej kokosowy do smażenia • sól • pieprz • gałka muszkatołowa.

1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Reklama

2. Szpinak podgrzej, dopraw solą, pieprzem i odrobiną startej gałki muszkatołowej. Wymieszaj z serem pleśniowym i poczekaj, aż się rozpuści.

3. Pierś kurczaka umyj, drobno pokrój, oprósz solą, po czym przesmaż na rozgrzanym oleju.

4. Rozłóż makaron na talerzach, umieść na nim podsmażone mięso i polej sosem szpinakowym.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag makaronu penne, 1 mała pierś kurczaka, 20 dag mrożonych brokułów, kilka pomidorków, 100 ml mleka, 4 jajka, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.