Reklama
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:00)

    Mielona łopatka z makaronem

Składniki: • pół kg mielonej łopatki • cebula • 2 ząbki czosnku • olej do smażenia • 30 dag fasolki szparagowej • szklanka zielonego groszku • paczka makaronu świderki • 100 ml słodkiej śmietanki 18% • 100 ml bulionu • sól • czarny pieprz • oregano

1. Oczyszczoną fasolkę ugotuj razem z groszkiem.

2. W drugim garnku ugotuj makaron.

Reklama

3. Na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulkę z czosnkiem. Dodaj mięso mielone i dopraw całość solą, pieprzem oraz oregano.

4. Kiedy mięso się przesmaży, dołóż makaron, a po kilku minutach fasolkę z groszkiem oraz śmietankę wymieszaną z bulionem.

5. Poczekaj, aż płyn się zredukuje i podawaj.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej dobrze osączonej z zalewy, 1 łyżka oliwy, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, olej, 2-3... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.