Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego (13:00)

    Muszle ze szpinakiem

Składniki na 6 porcji: • 30 dag makaronu (duże muszle) • 2 łyżki oleju • pół kg szpinaku • 20 dag białego sera • 6 dag bułki tartej • 100 ml mleka • 2 ząbki czosnku • 2 cebule • puszka pomidorów • 4 łyżki masła • sól • pieprz • gałka muszkatołowa

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.

Reklama

2. Cebule posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę, szpinak oczyść, umyj, osusz i pokrój. Podsmaż składniki na rozgrzanym oleju, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj je z miękkim serem białym, mlekiem i bułką tartą.

3. Napełnij farszem muszle makaronowe i ułóż je w naczyniu żaroodpornym na warstwie pomidorów wymieszanych z solą i pieprzem.

4. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz 20 minut.

Czas: 60 min, 1 porcja = 360 kcal.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 mały kalafior, 3 dag suszonych grzybów, 2 młode marchewki, kawałek imbiru wielkości włoskiego orzecha, 1 czerwona papryka, 1 pęczek dymek, 3 łyżki oleju, 30 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.