Reklama
  • Piątek, 8 stycznia 2016 (13:05)

    Penne z fasolką i szpinakiem

Składniki: po 40 dag mrożonego szpinaku i fasolki szparagowej, opakowanie makaronu, 4 ząbki czosnku, 10 dag startego parmezanu, szklanka śmietany, sól, pieprz, oliwa.

Makaron ugotuj al dente. Na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekany czosnek, dodaj szpinak i fasolkę. Rozmrażaj je dusząc razem z czosnkiem na niewielkim ogniu przez 10 minut.

Wlej śmietanę i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dodaj makaron. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp serem.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo
Więcej na temat:penne | makaron | z | szpinak | szpinak | makarony

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.