Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (14:05)

    Penne z klopsikami w papryce

40 dag makaronu penne, 5 czerwonych papryk, 2/3 szkl. bulionu drobiowego, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 4 łyżki startego parmezanu; klopsiki: 40 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 tosty, 1 łyżka keczupu; dodatki: olej do smażenia, pieprz, sól, słodka papryka w proszku.

1 Papryki piecz 40 minut w temp. 180 st, przełóż do foliowej torebki, zamknij, wystudź. Usuń skórkę i pestki, pokrój.

Reklama

2 Tosty namocz. Mięso wymieszaj z jajkiem, keczupem i odciśniętym chlebem. Wyrób. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Z masy uformuj kuleczki. Smaż je na oleju przez 10 minut. Makaron ugotuj według przepisu, odcedź.

Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj paprykę i bulion. Zagotuj, zmiksuj. Sos przypraw. Wymieszaj z klopsikami i makaronem. Posyp serem.

4 porcje, 20 min

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:penne | penne z klopsikami | papryki | tosty | papryka | cebula | z | klopsiki

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag sera ricotta, szklanka mąki, pół szklanki startego parmezanu, łyżeczka soli , 50 dag szpinaku, starty parmezan do dekoracji, jajko. Sos: 2 łyżki masła, 2 łyżki mąki, 2 szklanki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.