Reklama
  • Środa, 10 czerwca 2015 (10:00)

    Penne ze szparagami

30 dag makaronu penne, 1 pęczek zielonych szparagów, 30 dag zielonej fasolki szparagowej, 8 małych pomidorków, 5-6 łyżek oliwy czosnkowej z dodatkiem ziół, sól, cukier, bazylia do dekoracji.

1 Szparagi oczyść, odetnij twarde końcówki. Pędy zwiąż w pęczek, ustaw pionowo (główkami do góry) w garnku z posoloną wodą. Dodaj 2-3 szczypty cukru. Gotuj ok. 15 minut.

Reklama

2 Fasolkę oczyść, opłucz, potnij na małe kawałki, gotuj w posolonej wodzie ok. 10 minut. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź, osącz na sitku, potem wymieszaj z oliwą.

3 Ugotowane warzywa odcedź, szparagi potnij na kawałeczki. Pomidorki umyj, potnij na cząstki. Makaron wymieszaj z warzywami.

Od razu podawaj. Dodatkowo danie możesz posypać startym serem typu parmezan. Przed podaniem potrawę udekoruj listkami świeżej bazylii.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:penne | szparagi | makaron

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag płatów lazanii, 50 dag jagnięciny mielonej, 20 dag fety, 45 dag zielonej fasolki, 1 cebula, 1 marchew, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.