Reklama
  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Rurki faszerowane mięsem

Składniki na 24 sztuki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 24 rurki makaronu cannelloni • cebula • 2 ząbki czosnku • 12 plastrów szynki parmeńskiej • 1 łyżeczka masła • 4 pomidory • mała czerwona cebula • świeża kolendra • sok z limonki • chilli • olej • suszone oregano • 3 łyżki oliwy • sól • pieprz.

Reklama

1 Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż ma rozgrzanym oleju. Dodaj mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, sól i pieprz. Smaż 10 minut. Łyżką nakładaj farsz do środka ugotowanych rurek. Plastry szynki przekrój na pół, owijaj nią makaron, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wlej ćwierć szklanki wody. Przykryj.

2 Naczynie wstaw do piekarnika, piecz 20 minut w temp. 180°C. Pomidory sparz, wydrąż nasiona, miąższ pokrój w kostkę. Połącz z posiekaną kolendrą i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulą, sokiem z limonki i chilli. Wymieszaj. Cannelloni podawaj z salsą pomidorową. Całość udekoruj liśćmi kolendry.

CZAS: około 30 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:rurki | naczynie | As | mięsa | mięso | naczynia

Zobacz również

  • Składniki: 500 g spaghetti, 2 łyżki oliwy, 500 g filetu z pstrąga, 5 ząbków czosnku, łyżeczka płatków suszonego chilli (np. Prymat), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, łyżeczka skórki startej z... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.