Reklama
  • Wtorek, 18 października 2016 (11:05)

    Rurki nadziewane tuńczykiem

Składniki na 4 porcje: 25 dag cannelloni, 40 dag pomidorków koktajlowych, 45 dag cukinii, 4 pieczone papryki, cebula, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, 1 puszka tuńczyka, 1 puszka karczochów, 20 dag serka śmietankowego, 10 dag zmiksowanych oliwek, 1 łyżka masła, 12 dag mozzarelli, 2 gałązki bazylii, 2 łyżki koncentratu pomidor., sól, pieprz.

Reklama

1. Cukinię, obraną cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, zeszklij przygotowane warzywa. Przypraw solą i pieprzem. Paprykę i osączone karczochy drobno pokrój. Tuńczyka przełóż na sitko.

2. Serek wymieszaj z oliwkami. Dodaj ostudzone warzywa oraz paprykę, karczochy i tuńczyka. Przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

3. Farsz przełóż do rękawa cukier- niczego z grubą końcówką i napełnij nim cannelloni. Pozostały farsz rozsmaruj w natłuszczonym masłem naczyniu żaroodpornym. Ułóż na nim dwie warstwy rurek. Koncentrat rozpuść w 200 ml gorącej wody, zalej tym rurki.

Pozostałą oliwę rozgrzej na patelni, włóż pomidorki, smaż 1 min, oprósz solą i pieprzem. Rozłóż je na makaronie. Wszystko posyp grubo startą mozzarellą. Piecz ok. 35 min w 200 st. Posyp posiekaną bazylią.

Pyszny farsz z kiełbasą

Wyjmij z osłonek 20 dag białej surowej kiełbasy. Podsmaż na oliwie, przypraw solą i pieprzem. Ostudzoną dodaj zamiast tuńczyka.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.