Reklama
  • Poniedziałek, 20 sierpnia 2012 (18:12)

    Rurki z mięsem i warzywami - w 45 minut

Zdjęcie

/© Panthermedia
/© Panthermedia

Składniki na 4 porcje:


- 30 dag makaronu grube rurki,

Reklama


- 2 marchewki,
- cebula,
- łyżka oleju,
- 50 dag mielonej karkówki,
- 50 dag pomidorów,
- suszony majeranek,
- 1/2 opakowania rzeżuchy,
- sól, pieprz.

Przygotowanie:

Na osolony wrzątek wrzucić makaron, ugotować wg przepisu na opakowaniu.

Pomidory pokroić na kawałki. Marchew obrać, pokroić w półplasterki. Dodać do makaronu na 5-8 minut przed końcem gotowania.

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dołożyć mieloną karkówkę.

Mieszając, smażyć, aż mięso ładnie się zrumieni. Wtedy dołożyć pomidory. Przyprawić pieprzem, solą i majerankiem.

Makaron z marchewką odcedzić, dołożyć do składników na patelni. Dobrze wymieszać i mocno razem podgrzać.

Przed podaniem posypać rzeżuchą.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Życie na gorąco

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu tagliatelle ● duży brokuł ● ser typu feta ● duży gęsty jogurt naturalny ● 3 ząbki czosnku ● sól ● pieprz czarny mielony ● garść pestek słonecznika więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.