Reklama
  • Piątek, 26 lutego (10:05)

    Serowe ravioli

Składniki: 30 dag ziemniaków , 20 dag masła, 3 dymki, 10 dag bryndzy, 1 papryka, 40 dag mąki, 3 jajka, żółtko,10 dag bułki tartej, 10 dag wędzonego boczku 3słodka mielona papryka, sól, pieprz

Reklama

Czas 60 min; porcja – 750 kcal, cena 3 zł.

1. Ziemniaki obierz, ugotuj w wodzie z solą oraz 5 dag masła, odlej. Oczyść dymki, posiekaj. Umyj, rozkrój i pozbaw nasion paprykę. Miąższ pokrój w kostkę.

2. Na patelni rozgrzej 5 dag masła. Przesmaż paprykę z dymką. Posyp łyżeczką mielonej papryki. Wymieszaj z przeciśniętymi przez praskę ziemniakami i bryndzą. \

3. Mąkę połącz z 2 jajkami i 2 żółtkami. Zagnieć ciasto, odłóż na godzinę, a potem rozwałkuj na prostokątny placek. Na połowie rozłóż łyżeczką kupki farszu (co 4 cm). Białko wymieszaj z łyżeczką wody. Posmaruj ciasto wokół farszu, przykryj drugą połówką placka.

4. Warstwy ciasta pomiędzy farszem dociśnij, pokrój. Kwadraciki wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 8-10 min. Resztę masła zasmaż z bułką tartą, włóż ravioli, wymieszaj. Okraś wysmażonym boczkiem.

Dobra rada. Przygotowane wcześniej ravioli możesz odgrzać w piekarniku.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:Ravioli

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule i ząbki czosnku, 1 marchewka, po łyżce masła i koncent. pomidor., olej, 1/2 kg mielonej wołowiny, 3 łyżki śmietany 18 proc., 15 dag żółte go sera, 1 op. rurek cannelloni, 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.