Reklama
  • Poniedziałek, 14 marca 2016 (11:01)

    Słodka zapiekanka makaronowa

Składniki: 25 dag makaronu, 20 dag musu jabłkowego, banan, 20 dag twarożku wiejskiego, 10 dag jogurtu greckiego, garść rodzynek, 2 jajka, 5 dag cukru (ok. 3 łyżek), 2 łyżki masła.

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Przygotowanie 40 min • Porcja 150 kcal • Przepis na 4 porcje

1. Makaron gotuję al dente. W tym czasie mieszam twarożek z jogurtem, dodaję mus jabłkowy i plasterki banana.

Reklama

2. Rodzynki parzę i, jeśli są duże, siekam. Dodaję je do masy twarożkowej wraz z cukrem oraz roztrzepanymi jajkami. Mieszam.

3. Makaron odcedzam, mieszam z masą, przekładam do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Zapiekam 30 min w 170°C.

Na drugie danie, podwieczorek, ciepłą kolację. Można ją oprószyć cukrem pudrem i ozdobić kleksem jogurtu. Aleksandra Szoda z Porajowa

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:przepis | zapiekanka

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag makaronu lasagne, 50 dag mrożonego szpinaku, 25 dag sera ricotta, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 puszka pomidorów krojonych, 3 łyżki przecieru pomidorowego, 15 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.