Reklama
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Spaghetti

Składniki dla 4 osób: 40 dag mielonego mięsa wołowego • pół kajzerki • jajko • cebula • 25 dag makaronu spaghetti • 4 pomidory • 10 dag sezamu • 3 łyżki bułki tartej • olej • pół szklanki mleka • świeża bazylia • sól • pieprz

Reklama

1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, mięso, jajko i przyprawy. Wyrabiaj dłonią.

2. Formuj kulki, obtocz w sezamie połączonym z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej ze stron przez 7 minut. Dodaj pomidory, makaron, sól i pieprz wymieszaj smaż 5 minut. Całość posyp listkami świeżej bazylii. Gotowe danie przełóż na talerze, oprósz grubo mielonym pieprzem.

Czas: około godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Zapiekanka  makaronowa

    Składniki: 30 dag makaronu kokardki, mały brokuł, 2 pomidory, 2 cebule, pętko cienkiej kiełbasy, 2 jajka, 1/2 szklanki mleka, 15 dag startego sera żółtego, 2 łyżki suszonej natki pietruszki, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.