Reklama
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Spaghetti

Składniki dla 4 osób: 40 dag mielonego mięsa wołowego • pół kajzerki • jajko • cebula • 25 dag makaronu spaghetti • 4 pomidory • 10 dag sezamu • 3 łyżki bułki tartej • olej • pół szklanki mleka • świeża bazylia • sól • pieprz

Reklama

1. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Pomidory natnij, sparz wrzątkiem, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Połącz podsmażoną cebulę, odciśniętą bułkę, mięso, jajko i przyprawy. Wyrabiaj dłonią.

2. Formuj kulki, obtocz w sezamie połączonym z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju z każdej ze stron przez 7 minut. Dodaj pomidory, makaron, sól i pieprz wymieszaj smaż 5 minut. Całość posyp listkami świeżej bazylii. Gotowe danie przełóż na talerze, oprósz grubo mielonym pieprzem.

Czas: około godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień
Więcej na temat:spaghetti | Bolognese

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 kg szpinaku, sól, 3 dag masła, pieprz, 3 dag mąki, 250 ml mleka, 150 ml bulionu warzywnego (z kostki), gałka muszkatołowa, 1 łyżka oleju, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 3 średnie... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.