Reklama
  • Poniedziałek, 20 sierpnia 2012 (18:12)

    Spaghetti aglio e olio - w 25 minut

Zdjęcie

Spaghetti aglio e olio /Smacznego
Spaghetti aglio e olio
/Smacznego

Składniki na 4 porcje:

- 1/2 pęczka pietruszki,
- 2 papryczki chili,
- 6 ząbków czosnku,
- 400 g spaghetti,
- sól, pieprz,
- 6 łyżek oliwy.

 

Przygotowanie:


Pietruszkę posiekać, chili pokroić w paseczki, czosnek w plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku ok. 10 minut. Odcedzić. Oliwę rozgrzać, przesmażyć czosnek, a następnie przez 2-3 minuty pietruszkę i chili.

Reklama

Dodać makaron, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na podgrzanych talerzach.

Czas przygotowania: 25 minut.

Jedna porcja zawiera: 2100 kJ/502 kcal

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 30 dag makaronu penne, 1 mała pierś kurczaka, 20 dag mrożonych brokułów, kilka pomidorków, 100 ml mleka, 4 jajka, 5 dag żółtego sera, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej więcej

Wasze komentarze: 1,

przeczytane przez: 2 osoby Dodaj komentarz
piotrek

~piotrek -

fajny przepis