Reklama
  • Piątek, 2 października 2015 (13:06)

    Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką

Składniki: spaghetti, 2 duże, soczyste pomidory, 2 ząbki czosnku, 2-3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, sól do smaku, 1/4 pęczka posiekanej natki pietruszki

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Makaron gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzam, zostawiając 1/2 szkl. wody z gotowania makaronu do sosu.

2. Czosnek obieram, kroję w plasterki. Obsmażam go na oliwie, dodaję pokrojne w kostkę pomidory (razem z ich sokiem) oraz wodę z gotowania makaronu i paprykę, duszę na małym ogniu. Gdy sos zgęstnieje, wrzucam natkę i doprawiam solą, mieszam z makaronem, posypuję natką.

Reklama

Tylko 1,10 zł za porcję. Przygotowanie 30 min • Porcja 110 kcal • Przepis na 2 porcje.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Więcej na temat:spaghetti | przepis | z | pomidory | Bolognese | czosnek

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 8 małych kiełbasek chorizo, 40 dag najcieńszego spaghetti, ugotowanego al dente, 2 puszki krojonych pomidorów, po 2 cebule i czerwone papryki, 15 dag mrożonego groszku, po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.