Reklama
  • Wtorek, 15 marca (11:05)

    Spaghetti wegetariańskie

Składniki: 20 dag makaronu spaghetti, 10 dag startego parmezanu, kilka listków bazylii, oliwa, pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku, sól, pieprz.

Pomidorki koktajlowe dokładnie umyj i ułóż na blasze. Posyp odrobiną soli i pieprzu oraz wyciśniętym czosnkiem. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez około 10 minut.

Makaron ugotuj al dente (około 7 minut). Ugotowany odcedź i skrop oliwą z oliwek. Następnie wymieszaj z pieczonymi pomidorkami. Całość posyp startym parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Skład na 8 porcji: ● 500 g makaronu (np. kolanka albo świderki) ● 500 g wieprzowej kiełbasy ● 2 zielone papryki ● 3 łyżki oleju ● 400 g śmietany kremówki ● 2–3 łyżki keczupu ● 100 g sera Gouda w... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.