Reklama
  • Wtorek, 15 marca (11:05)

    Spaghetti wegetariańskie

Składniki: 20 dag makaronu spaghetti, 10 dag startego parmezanu, kilka listków bazylii, oliwa, pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku, sól, pieprz.

Pomidorki koktajlowe dokładnie umyj i ułóż na blasze. Posyp odrobiną soli i pieprzu oraz wyciśniętym czosnkiem. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez około 10 minut.

Makaron ugotuj al dente (około 7 minut). Ugotowany odcedź i skrop oliwą z oliwek. Następnie wymieszaj z pieczonymi pomidorkami. Całość posyp startym parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo
Więcej na temat:spaghetti | makaron | Bolognese | makarony

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 15 dag drobnego makaronu typu ryż, tzw. orzo, 1 filet z kurczaka, 20 dag pomidorków koktajlowych, 1 mała czerwona papryka, 15 dag sera typu feta (najlepiej light),1 ząbek... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.