Reklama
  • Wtorek, 15 marca 2016 (11:05)

    Spaghetti wegetariańskie

Składniki: 20 dag makaronu spaghetti, 10 dag startego parmezanu, kilka listków bazylii, oliwa, pomidorki koktajlowe, ząbek czosnku, sól, pieprz.

Pomidorki koktajlowe dokładnie umyj i ułóż na blasze. Posyp odrobiną soli i pieprzu oraz wyciśniętym czosnkiem. Całość włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 °C przez około 10 minut.

Makaron ugotuj al dente (około 7 minut). Ugotowany odcedź i skrop oliwą z oliwek. Następnie wymieszaj z pieczonymi pomidorkami. Całość posyp startym parmezanem i udekoruj listkami bazylii.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo
Więcej na temat:spaghetti | makaron | Bolognese | makarony

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.