Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:06)

    Spaghetti z grzybami i serem pleśniowym

Składniki dla 2 osób: 30 dag świeżych grzybów • 2 łyżki sera gorgonzola • 10 dag sera camembert • 2 łyżki oliwy • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki gotowej pasty truflowej • makaron wstążki • 1/2 szklanki śmietany kremówki • świeża natka pietruszki • sól • pieprz.

1 Grzyby oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż grzyby, aż zmiękną. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek. Gdy się zarumieni, dołóż sera gorgonzola i zalej całość śmietaną kremówką oraz posyp solą i pieprzem. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz podlać go wodą lub białym winem.

Reklama

2 Chwilę trzymaj na ogniu, cały czas mieszając. Na koniec dodaj pastę truflową. Ugotowany makaron włóż do głębokich talerzy, polej gorącym sosem, dodaj kawałki sera camembert i świeże listki natki pietruszki. Podawaj natychmiast.

CZAS: około 45 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.