Reklama
  • Wtorek, 10 stycznia (11:05)

    Spaghetti z kiełbasą i groszkiem

Składniki dla 4 osób: 4 dojrzałe pomidory • 10 pomidorków koktajlowych • 25 dag przecieru pomidorowego • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 1/2 puszki groszku konserwowego • 2 kiełbasy podwawelskie lub śląskie • makaron nitki • olej do smażenia • zioła prowansalskie • czosnek granulowany • ostra papryka w proszku • łyżka cukru • sól • pieprz.

1 Na głębokiej patelni rozgrzej olej i zrumień posiekaną cebulę. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę pomidory. Gdy sos zgęstnieje, dołóż przekrojone na pół pomidorki koktajlowe oraz groszek i przecier pomidorowy. Przypraw solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką i cukrem.

Reklama

2 Na patelni usmaż przekrojone kiełbaski. Gdy się zarumienią, przełóż do sosu i duś pod przykryciem. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj.

CZAS: około 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: makaron razowy, 15 dag szpinaku, sól, cebula , 2 ząbki posiekanego czosnku, 3 plastry szynki, 3 łyżki masła, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana, oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.