Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Spaghetti z klopsikami

Składniki na 6 porcji: paczka spaghetti • 70 dag mięsa mielonego • jajko • łyżka bułki tartej • puszka pomidorów • 2 ząbki czosnku • cebula • bazylia • oliwa • sól • pieprz • cukier.

1. Makaron ugotuj al dente.

Reklama

2. Na oliwie zeszklij posiekaną cebulkę z czosnkiem. Gdy składniki przestygną, wymieszaj je z mięsem, jajkiem i bułka tartą. Ulep kulki.

3. Pomidory zmiksuj z bazylią. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę i podgrzej.

4. Wrzuć klopsiki do sosu i ugotuj. Gotowe rozłóż na makaronie.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Zapiekany makaron

    Składniki na 6 porcji: 30 dag makaronu, 2 cebule, 20 dag wędliny lub gotowanego kurczaka, 1 puszka zielonego groszku, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/4 szklanki bulionu, 15 dag żółtego sera,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.