Reklama
  • Środa, 27 kwietnia 2016 (13:05)

    Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Składniki na 4 porcje: ● paczka makaronu spaghetti ● 30 dag szpinaku ● 30 dag surowego łososia ● 2 łyżki serka mascarpone ● 8 pomidorków koktajlowych ● świeżo mielony kolorowy pieprz ● świeżo mielona sól morska ● olej do smażenia ● sok wyciśnięty z połowy cytryny ● przyprawa warzywko ● koperek do dekoracji

Reklama

❶ Filet łososia umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę. Następnie skrop rybę sokiem z cytryny i przypraw do smaku solą, pieprzem oraz warzywkiem. Tak przygotowaną usmaż na oleju.

❷ Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedź.

❸ Szpinak przepłucz i osusz. Posiekany przesmaż około 5 minut na oleju pozosta łym po rybie. Dopraw go solą, a następnie dodaj mascarpone oraz łososia. Całość delikatnie podgrzej, po czym zdejmij z ognia.

❹ Do składników na patelni dołóż ugotowany już makaron oraz pokrojone na pół pomidorki. Danie wymieszaj i rozłóż na talerze.

❺ Gotową potrawę posyp posiekanym koperkiem.

Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax
Więcej na temat:spaghetti | szpinak | szpinak | makaron | Goto

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.