Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Spaghetti z pulpetami

Składniki na 6 porcji: ● paczka spaghetti ● 70 dag mięsa mielonego ● jajko ● łyżka bułki tartej ● puszka pomidorów ● ce bula ● 2 ząbki czosnku ● bazylia ● oliwa ● sól ● pieprz ● cukier

❶ Makaron ugotuj al dente.

❷ Na oliwie zeszklij posiekaną cebulkę z czosnkiem. Gdy składniki przestygną, wymieszaj je z mięsem, jajkiem i bułka tartą. Ulep kulki.

Reklama

❸ Pomidory z puszki zmiksuj z bazylią. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dolej oliwę i podgrzej.

❹ Wrzuć klopsiki do sosu i ugotuj. Gotowe rozłóż na makaronie.

Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.