Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego (14:05)

    Świderki z kurczakiem

30 dag makaronu grube świderki, 50 dag filetów z piersi kurczaka, suszone płatki chili, suszona bazylia, 1 mały kalafior, 3-4 łyżki oleju, 4 łyżki grubo startego parmezanu (ew. innego żółtego sera), granulowany czosnek, sól.

1 Mięso opłucz, osusz, natrzyj solą, posyp granulowanym czosnkiem, suszoną bazylią oraz płatkami chili. Przykryj folią i wstaw do lodówki.

Reklama

2 Kalafior oczyść, umyj, podziel na małe różyczki. Włóż je do lekko posolonej wody i gotuj ok. 15 minut, aż kalafior będzie miękki. Makaron wrzuć na posolony wrzątek, gotuj ok. 10 minut.

3 Filety z kurczaka smaż 10-12 minut na mocno rozgrzanym oleju. Miękki kalafior oraz makaron odcedź, osącz na sitku. Usmażone mięso pokrój na kawałeczki, wymieszaj z kalafiorem i świderkami. Przed podaniem danie posyp parmezanem.

4 porcje

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Naj
Więcej na temat:filety | mi | z

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 25 dag płatów lazanii, 50 dag jagnięciny mielonej, 20 dag fety, 45 dag zielonej fasolki, 1 cebula, 1 marchew, 2 puszki krojonych pomidorów, 2 pomidory, 2 ząbki czosnku,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.