Reklama
  • Środa, 19 sierpnia 2015 (14:05)

    Szybki makaron z bakłażanem

• 1 średni bakłażan • puszka pomidorów • pół średniej cebuli • 2 ząbki czosnku • oliwa • sól, pieprz • suszone oregano • 1 duży pęczek bazylii • 1 paczka makaronu.

Reklama

Makaron ugotuj al dente. Bakłażana pokrój na grube plastry, posyp solą i po kilku minutach wytrzyj ręcznikiem papierowym. Plastry bakłażana obsmaż na oliwie z dwóch stron po ok. 2 minuty. Cebulę posiekaj.

Na drugiej patelni rozgrzej trochę oliwy, wrzuć cebulę i smaż, aż się zeszkli. Dodaj wyciśnięte ząbki czosnku, przemieszaj. Po chwili dodaj pomidory i suszone oregano. Podgrzewaj sos, aż zgęstnieje. Posól i popieprz. Dodaj bakłażana i chwilę podgrzewaj.

Posyp posiekaną bazylią, wymieszaj, polej makaron.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Show

Zobacz również

  • ● 400 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego ● cebula ● natka pietruszki ● jajko ●mąka ● olej ● 300 ml przecieru pomidorowego (passaty z butelki) ● pęczek bazylii ● opakowanie spaghetti ● starty... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.