Reklama
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Tagliatelle i włoskie warzywa

Składniki: 1 opakowanie makaronu tagliatelle, po pół małego bakłażana i cukinii, cebula, 20 dag pieczarek, oliwa, 2 pomidory, 2-3 ząbki czosnku, sól, puszka szpa ragów, pieprz, pół pęczka świeżej bazylii

1. Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.

2. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.

Reklama

4 porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: Pół opakowania makaronu typu penne , 25 dag szynki wieprzowej, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, 25 dag żółtego sera w kawałku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.