Reklama
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    Tagliatelle z brokułami

Składniki na 6 porcji: • paczka makaronu tagliatelle • duży brokuł • ser typu feta • duży gęsty jogurt naturalny • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • pestki słonecznika.

1. Brokuł umyj, podziel na różyczki i ugotuj na półtwardo na parze.

Reklama

2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z jogurtem, solą i pieprzem.

3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem.

4. Rozłóż na nim pokrojony w kostkę ser, polej sosem jogurtowym i posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.