Reklama
  • Środa, 30 września 2015 (13:06)

    Tagliatelle z grzybami

Składniki: • 400 g makaronu tagliatelle • 500 g świeżych grzybów (borowiki, kurki, podgrzybki, koźlarze) lub 250 g suszonych • 3 łyżki oliwy • 3 łyżki wytrawnego białego wina • 1 mała cebula • 1/2 pęczka natki pietruszki • 200 g pomidorków koktajlowych lub cherry • 2 łyżki startego parmezanu • natka pietruszki

Grzyby oczyść, umyj i pokrój na grubsze kawałki (jeśli używasz suszonych, musisz je wcześniej namoczyć). Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć grzyby i duś 3–4 minuty. W trakcie duszenia wlej wino, zredukuj i duś kolejne 3–4 minuty.

Reklama

Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na połówki. Wymieszaj, posól i popieprz. Makaron ugotuj al dente, odcedź, dodaj do grzybów z pomidorami. Na talerzach posyp danie startym parmezanem i natką pietruszki.

• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 20 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Show
Więcej na temat:tagliatelle | grzyby | na | z | grzyb

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 8 małych kiełbasek chorizo, 40 dag najcieńszego spaghetti, ugotowanego al dente, 2 puszki krojonych pomidorów, po 2 cebule i czerwone papryki, 15 dag mrożonego groszku, po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.