Reklama
  • Piątek, 24 lutego 2017 (08:00)

    Tagliatelle ze szpinakiem

Składniki: makaron tagliatelle, 15 dag szpinaku, cebula, ząbki posiekanego czosnku, 5 plastrów szynki, 15 dag sera pleśniowego, 3 łyżki masła, pieprz, sól, gałka muszkatołowa.

Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek, dodaj posiekany szpinak, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Duś przez 2 minuty i dołóż ser. Ugotowany, gorący makaron wymieszaj z sosem szpinakowym i kawałkami szynki. Podawaj na gorąco.

Reklama

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: makaron razowy, 15 dag szpinaku, sól, cebula , 2 ząbki posiekanego czosnku, 3 plastry szynki, 3 łyżki masła, pieprz, gałka muszkatołowa, śmietana, oliwa. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.