Reklama
  • Wtorek, 25 października 2016 (13:00)

    Torcik makaronowy z marchewką

Składniki dla 4 osób: 40 dag makaronu rosołowego • główka kalafiora • włoszczyzna z rosołu (lub surowa) • 30 dag sera gouda • 150 ml śmietany 18 proc. • 2 jajka • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki • 1 łyżka masła • 3 łyżki bułki tartej • sól • pieprz

Reklama

1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Kalafior podziel na różyczki, umyj, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Włoszczyznę z rosołu drobno pokrój, surową wcześniej ugotuj. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Śmietanę, ser, jajka, posiekaną natkę, sól i pieprz wymieszaj.

2. Formę wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą. Makaron wymieszaj z kalafiorem, warzywami i sosem śmietanowym. Całość ponownie dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do wysmarowanej formy, piecz w temperaturze 200°C przez 30 minut. Podawaj z surówką.

Czas około godziny.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag makaronu muszle, olej, 1 średni bakłażan, bazylia, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 10 dag sera feta, sól, pieprz, 15 dag pomidorków... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.