Reklama
  • Środa, 8 marca (09:05)

    Tort makaronowy

Składniki na 8 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 30 dag mięsa mielonego ● po pół papryki czerwonej i żółtej ● puszka pomidorów ● cebula ● 3 łyżki tartego sera ● 2 łyżki natki pietruszki ● 40 dag makaronu penne ● zioła prowansalskie ● sól ● pieprz ● olej ● masło ● bułka tarta.

❶ Makaron ugotuj na półtwardo.

❷ Mięso przesmaż na oleju.

Reklama

❸ Dodaj rozdrobnione pomidory, natkę pietruszki i ser żółty. Dosyp przyprawy i duś kilka minut.

❹ Z ciasta wytnij koło wielkości formy i rozłóż na dnie naczynia wysmarowanego masłem i obsypanego bułką. Resztę ciasta potnij w paski.

❺ Ułóż na nim przygotowane składniki, pokryj paskami ciasta i wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.