Reklama
  • Czwartek, 12 stycznia (15:00)

    Wegetariańskie spaghetti

Składniki na 4 porcje: 4 porcje makaronu spaghetti, po 1/2 szklanki różyczek brokułów, białej fasoli z puszki oraz krojonych warzyw np. cukinii, pieczarek, marchewki, papryki czerwonej, 1 cebula, 1 puszka pomidorów krojonych, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 4 łyżki utartego parmezanu, sól, pieprz, papryka, cukier, listki bazylii.

Reklama

1 Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na 1 łyżce oleju. Do cebuli dodać posiekany czosnek, umytą paprykę, pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawić solą, pieprzem, papryką i szczyptą cukru. Dusić pod przykryciem aż do zgęstnienia, zmiksować.

2 Do sosu dodać pozostałe warzywa i pieczarki, usmażone na reszcie oleju, zagotować razem.

3 Sos podawać z makaronem, ugotowanym według przepisu na opakowaniu. Posypać parmezanem, udekorować listkami bazylii.

Przygotowanie: ok. 30 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu spaghetti, 1/2 główki czerwonej kapusty, oliwa, ser pleśniowy, tarty parmezan, ocet balsamiczny, chipsy ziemniaczane. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.