Reklama
  • Poniedziałek, 14 września 2015 (13:05)

    Wołowo-jarzynowe spaghetti

Składniki na 6 porcji: 40 dag wołowiny, 1 marchewka, 1 pietruszka, czosnek, olej, 2 cebule, sól, 1 papryka, 2 pomidory, po łyżce mąki i słodkiej papryki, koncentrat pom., pieprz, 2 listki laurowe, 1 op. spaghetti.

1 Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Oczyść warzywa. Marchewkę i pietruszkę pokrój w kostkę. Czosnek oraz cebulę poszatkuj. Paprykę oczyść z nasion, pokrój na kawałki. Pomidory sparz, pokrój w kostkę.

2 W garnku rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Wrzuć mięso, oprósz je mąką i słodką papryką, obsmaż. Dodaj warzywa (prócz pomidorów). Smaż kilka minut.

Reklama

Zalej 3 szklankami wody. Dodaj 2 listki laurowe i ziarna pieprzu. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

3 Wrzuć pomidory. Gotuj jeszcze 10 minut. Gulasz dopraw do smaku koncentratem pomidorowym, solą i pieprzem. Polej ugotowane wg przepisu spaghetti.

czas ok. 80 min; porcja – 410 kcal, cena 3,50 zł

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:mi | spaghetti

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag makaronu tagliatelle, 2 łyżki płynnego miodu, 1-2 łyżki musztardy,  sok z 1/2 cytryny, 2 dymki, 1 pęczek rzodkiewek, kilka gałązek natki pietruszki, bazylii,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.