Reklama
  • Środa, 9 marca (13:05)

    Zapiekanka makaronowa z boczkiem

●opakowanie 300 g makaronu kolanka lub innego ●cebula ●brokułowe drzewko ●2 jajka ●250 g parzonego boczku ●180 g małych pomidorów ●200 g słodkiej śmietany 30 proc. ●kulka sera mozzarella ●40 g startego żółtego sera ●sól, pieprz

Reklama

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Różyczki brokułowe zblanszuj w osolonej wodzie. Na patelni stop pokrojony boczek, dodaj posiekaną cebulę.

2. Śmietanę wymieszaj z jajkami na jednolity sos, dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w ćwiartki. Osącz brokuły.

3. Makaron włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, dodaj warzywa i boczek z cebulą, zalej śmietaną z jajkami. Mozzarellę pokrój w plastry lub zetrzyj. Rozłóż w naczyniu z makaronem, posyp żółtym serem. Piecz 10 min w 180°C (termoobieg), następnie 10 min w 200°C (funkcja grill).

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 250 g makaronu spaghetti ● 125 g pieczarek ● cukinia ● 2 małe pomidory ● 4 jajka ● 1/4 l mleka ● 2 plastry bekonu ● 75 g żółtego sera ● olej ● suszony majeranek ● sól i pieprz... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.