Reklama
  • Środa, 29 kwietnia 2015 (08:05)

    Zapiekanka makaronowa z groszkiem

Składniki: 20 dag makaronu , 2 cebule,1/2 papryki,10 dag wędliny, 20 dag groszku,10 dag sera żółtego, szklanka śmietany, jajko, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy. Cebulę pokrój w piórka. Posyp przyprawami i podsmaż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę szynkę i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę. Wsyp groszek.

W misce wymieszaj śmietanę z jajkiem i startym żółtym serem. Dodaj trochę soli, pieprzu i odrobinę gałki muszkatołowej. Wszystko wymieszaj z makaronem i wyłóż do naczynia żaroodpornego.

Reklama

Piecz pod przykryciem w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180° C przez 20 minut.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Na żywo
Więcej na temat:zapiekanka | makaron | zapiekanki | groszek

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.