Reklama
  • Środa, 23 marca (08:05)

    Zapiekanka z makaronu i szynki szwardzwaldzkiej

Składniki: • pół opakowania makaronu świderki • paczka szynki szwardzwaldzkiej • papryka • cukinia • cebula • sos pomidorowy • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • cukier • mozzarella.

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź.

2. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną oraz półplasterkami cukinii.

Reklama

3. Sos pomidorowy wymieszaj z łyżką cukru, szczyptą soli oraz pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

4. Połącz warzywa z makaronem oraz sosem, umieść w naczyniu żaroodpornym, pokryj plastrami szynki i mozzarelli. Przykryj folią aluminiową i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu farfalle ● pół kg miąższu z dyni ● 30 dag pieczarek ● mała cebula ● 2 cm świeżego imbiru ● sól ● pieprz ● mała śmietanka kremówka ● po pół pęczka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.