Reklama
  • Środa, 23 marca (08:05)

    Zapiekanka z makaronu i szynki szwardzwaldzkiej

Składniki: • pół opakowania makaronu świderki • paczka szynki szwardzwaldzkiej • papryka • cukinia • cebula • sos pomidorowy • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • cukier • mozzarella.

1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź.

2. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju razem z pokrojoną w kostkę papryką czerwoną oraz półplasterkami cukinii.

Reklama

3. Sos pomidorowy wymieszaj z łyżką cukru, szczyptą soli oraz pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

4. Połącz warzywa z makaronem oraz sosem, umieść w naczyniu żaroodpornym, pokryj plastrami szynki i mozzarelli. Przykryj folią aluminiową i wstaw na kwadrans do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 800 g ziemniaków ● 500 g kurek ● ząbek czosnku ● 250 ml bulionu warzywnego ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● 3 łyżki masła ● 30 g mąki ● 2–3 szalotki ● sól, pieprz do smaku ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.