Reklama
  • Poniedziałek, 9 listopada 2015 (13:10)

    Zapiekanka z makaronu orkiszowego na słodko

Składniki: • 10 dag makaronu orkiszowego • 10 dag twarogu sernikowego • 10 dag serka homogenizowanego waniliowego • 5 dag cukru waniliowego • jajko • żółtko • 4 dag budyniu waniliowego • gruszka • mango • 5 dag chałwy waniliowej • 2 łyżki brązowego cukru • sól • masło do formy

1. Makaron zalej lekko osolonym wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odsącz.

2. Twa róg oraz serek homogenizowany zmiksuj z jajkiem i żółtkiem. Wsyp budyń, cukier waniliowy oraz pokruszoną chałwę. Dodaj makaron i wymieszaj składniki.

Reklama

3. Formę do tart posmaruj masłem. Włóż połowę makaronu. Na wierzchu rozłóż pokrojone mango i gruszkę. Nakryj resztą makaronu, posyp brązo wym cukrem. Zapiekaj 30 minut w temp. 180˚C.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 250 g makaronu lasagne, 1 kg purée z pieczonej dyni, 4 upieczone filety z kurczaka, 3 ząbki upieczonego czosnku (ze skórką), 150 g sera ricotta, szklanka startego twardego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.