Reklama
  • Środa, 9 marca (13:05)

    Zapiekanka z mięsem i penne

●opakowanie makaronu penne ●600 g mięsa mielonego, np. z indyka ●2 cebule ●duży słoik przecieru pomidorowego ●starty żółty ser do posypania ●sól, pieprz, ulubione zioła (np. bazylia, oregano) ●olej

Reklama

1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę, następnie dodaj mięso. Przesmaż, po czym dodaj przecier pomidorowy, podduś razem, a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem oraz resztą przypraw.

2. Natłuść naczynie żaroodporne, po czym rozłóż w nim warstwami makaron oraz sos mięsny. Posyp serem żółtym (ilość – wg uznania). Zapiekaj ok. 20-30 min (180°C). Przed podaniem możesz ozdobić natką.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: po 2 cebule i ząbki czosnku, 1 marchewka, po łyżce masła i koncent. pomidor., olej, 1/2 kg mielonej wołowiny, 3 łyżki śmietany 18 proc., 15 dag żółte go sera, 1 op. rurek cannelloni, 40... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.