Reklama
  • Środa, 16 marca 2016 (14:05)

    Zapiekany makaron ze szpinakiem

Składniki: opakowanie makaronu duże rurki (cannelloni) ● 500 g mrożonego szpinaku w liściach ● wędzona mozarella w plastrach ● 1 cebula ● ząbek czosnku ● 4 suszone pomidory ● 1/2 szklanki łuskanych orzechów włoskich ● ser typu feta ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz.

1. Cebulę i czosnek posiekaj, i zeszklij. Dodaj rozmrożony i osączony szpinak. Dopraw.

Reklama

2. Dodaj pokrojone suszone pomidory i orzechy. Podduś razem. Gdy trochę przestygną, dodaj pokruszoną fetę. Napełnij farszem makaron. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. Przykryj serem mozarella i zapiecz.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 250 g makaronu lasagne, 1 kg purée z pieczonej dyni, 4 upieczone filety z kurczaka, 3 ząbki upieczonego czosnku (ze skórką), 150 g sera ricotta, szklanka startego twardego... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.