Reklama
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Zielone tagliatelle

Składniki na 6 porcji: ● paczka makaronu tagliatelle ● duży brokuł ● ser typu feta ● duży gęsty jogurt naturalny ● 3 ząbki czosnku ● sól ● pieprz czarny mielony ● garść pestek słonecznika

❶ Brokuł umyj, podziel na różyczki i ugotuj na na parze.

Reklama

❷ Posiekany czosnek wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.

❸ Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu.

❹ Rozłóż na nim pokrojony ser, polej sosem jogurtowym i posyp uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Telemax

Zobacz również

  • Sycące wstążki z warzywami i mięsem Składniki: 150–200 g polędwiczki wieprzowej • 1 łyżeczka przypraw do dań chińskich • 1/2 cebuli • 100 g różyczek brokuła (mrożonych) • 2 łyżki oleju •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.