Reklama
  • Poniedziałek, 10 sierpnia 2015 (13:06)

    Zielony makaron na gorąco

Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu szpinakowego, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 2 młode cukinie, olej, sól, 5 dag parmezanu, gałka muszkatołowa, pieprz

1. Makaron szpinakowy wrzuć do garnka z osolonym wrzątkiem i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Odlej na sicie (kilka łyżek wody po gotowaniu zachowaj).

2. Cebulę obierz i poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę lub pozbaw łupinek i drobno posiekaj. Umyj cukinie, odetnij końcówki. Warzywa pokrój w półplasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, zeszklij. Dodaj czosnek, chwilę smaż.

Reklama

3. Dodaj pokrojoną cukinię. Smaż, aż warzywo zmięknie. Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, wymieszaj. Dolej kilka łyżek wody z gotowania. Całość dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Posyp parmezanem.

Czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 3,10 zł.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Świat kobiety
Więcej na temat:na | makaron | gorąco | zieloni

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 250 g makaronu penne ● 300 g porów ● 2 pomidory ● 4 jajka ● 400 ml mleka ● 100 g gotowanej szynki w plastrach ● 75 g sera żółtego ● sól i pieprz ● gałka muszkatołowa ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.