Reklama

Tag rurki

Tag»

rurki

Artykuły (20)

  • Piątek, 26 lutego 2016 (10:05)

    Składniki: 40 dag makaronu rurki, olej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 40 dag mielonego indyka, 200 ml przecieru pomidorowego, zioła, 10 dag suszonych pomidorów w zalewie, parmezan, sól,...

    rurki
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (13:00)

    Składniki na 4 porcje: 60 dag mięsa mielonego wołowego, 12 rurek cannelloni, 600 ml przecieru pomidorowego, 1 duża cebula, 5–6 suszonych grzybów, 15 dag startego żółtego sera, np....

  • Środa, 11 listopada 2015 (08:05)

    Składniki na 24 sztuki: 50 dag smażonego mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 24 rurki makaronu cannelloni • cebula • 2 ząbki czosnku • 12 plastrów szynki parmeńskiej • 1 łyżeczka masła...

  • Wtorek, 15 września 2015 (10:06)

    Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie makaronu penne, 30 dag zielonego groszku, 1 brokuł, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera feta, sól, pieprz, oregano, listki bazylii, 4 łyżki oliwy.

    rurki, makaron, feta
  • Czwartek, 13 sierpnia 2015 (13:00)

    ●Op. makaronu paccheri (krótkie, grube rurki,) ●papryka żółta ●papryka czerwona ●mały pomidor ●mała cukinia ●cebula ●olej ●tarty parmezan do posypania ●sól, pieprz, oregano, papryka.

  • Piątek, 7 sierpnia 2015 (08:05)

    Składniki dla 4 osób: 50 dag makaronu cannelloni • 50 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego • 2 ząbki czosnku • cebula • pomidory krojone z puszki • 12,5 dag sera mozzarella • 2 łyżki...

    rurki, mięsa, mięso
  • Wtorek, 19 maja 2015 (13:05)

    40 dag makaronu grube rurki, 1 ząbek czosnku, 70 dag mrożonego szpinaku (całe liście), 4 małe filety z kurczaka (po ok. 15 dag), 1 łyżka oleju, 8 gałązek oregano, 1 duża puszka (850 ml)...

  • Rurki z pieczarkami
    Poniedziałek, 18 maja 2015 (13:05)

    ●Kostka bulionu pieczarkowego ●opakowanie ulubionego makaronu średniej wielkości ●cebula ●ok. 1 opakowanie świeżego szpinaku (dokładna ilość – według upodobań) ●olej ●ok. 10-15 pieczarek...

  • Czwartek, 15 stycznia 2015 (13:00)

    Skład na 4 porcje: ● 400 g makaronu rurki (penne) ● 1 duży brokuł ● 400 g pieczarek ● sól i pieprz czarny mielony ● tłuszcz do smażenia ● świeże zioła: oregano, tymianek, bazylia itp.

  • Poniedziałek, 1 grudnia 2014 (14:00)

    Składniki na 8 porcji: 1 kg mielonego mięsa, 5 łyżek koncentratu pomidorowego, 1 szklanka bulionu, 1 duża marchewka, 1/2 selera, 3 cebule, olej, 50 dag makaronu cannelloni, 8 łyżek sera...

  • Cannelloni z mięsem i szpinakiem
    Poniedziałek, 1 września 2014 (11:00)

    Składniki: Opakowanie makaronu cannelloni (ok. 18-20 rurek), 1/2 kg mięsa mielonego, 25 dag szpinaku (może być mrożony lub świeży), słoiczek koncentratu pomidorowego, 10 dag sera żółtego...

  • Cannelloni z mięsem
    Środa, 13 sierpnia 2014 (14:05)

    Składniki na 4-6 porcji: po 3 rurki cannelloni na osobę, 1 kg mięsa mielonego, 1 zielona papryka, 1 marchewka , 4-5 łyżek przecieru pomidorowego, 2 małe cebule, 1 szklanka sosu...